frustrated13

diumenge, d’agost 27, 2006

Esports i televisió

Aquest estiu s'ha viscut una guerra entre els esports i els telenotícies (TN) de televisió. Potser on s'ha notat més ha estat a TV3 amb les retransmissions de la Formula1. M'explico; els TN han deixat d'emetre's, o s'han emès amb més d'una hora de retard, perquè hi havia en joc alguna competició esportiva. Els diaris catalans s'han fet ressò d'aquest fet publicant les múltiples cartes del lector que es queixaven d'aquest fet. A molta gent li molesta no poder informar-se a partir del mitjà que els és més propi perquè aquest dóna més importància als esports que a la informació general.

Però aquest conflicte deu tenir unes arrels més amagades, no deu ser tan simple com dir "prefereixo els esports i per això els dono primacia". TV3 deu haver reflexionat molt sobre el tema, qüestions econòmiques i d'audiències, discussions del grup d'informatius amb els de publicitat.

Per la meva banda, em costa entendre com TV3 prioritza els esports, i suposo que els diners que hi guanya, i en canvi no es fa forta en el que sempre l'ha caracteritzada i tant bons resultats li ha donat, com són els potents serveis informatius.

I vosaltres? quina és la vostra aposta?

3 Comments:

  • Potser la solució hauria estat fe del 3/24 no només un canal d'informació, sino també d'esport, un mig i mig, i deixar TV3 com un canal normal, amb un partidet de futbol a la setmana i apa. Crec jo...

    ... per cert, sóc de les JERC d'Altafulla, m'agradaria parlar algun dia amb tu sobre les JERC de Torredembarra i un intent de fer JERC Altafulla farà ja uns 10 anys, per si en saps res...

    ... merci!

    By Blogger Jordi Molinera i Poblet, at 1:50 a. m.  

  • Home, no és una mala idea, de fet potser solucionaria el problema...però també desvirtuaria l'essència del canal 3/24. Però ens estem oblidant del canal 33, no fa pas tant que a l'hora del TN la retransmissió esportiva que s'estigués fent passava al 33. Per què ho han deixat de fer?
    I no ens hem d'oblidar de la TDT, potser podrien fer una aposta més forta i arriscada i fer un canal d'esports català.

    By Blogger Frustrated13, at 4:39 p. m.  

  • Tens tota la raó, extranya que s'aplici el programa més important de la tele (potser, no el més rendible, però si el més important), per una retransmissió esportiva.

    Anys enrera el que es feia era passar la retransmissió al C33 quant s'habia de començar el TN. Personalment no ho trobava pas malament.

    En quant a la TDT que es comenta per aquí... jo no hi comptaria massa encara, doncs, per molt que a BCN hi hagi cobertura total, encara no arriba ni de bon troç a tener una cobertura estable i decent...

    En fin, a veure com acaba tot.

    By Blogger JoanRa López, at 2:26 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home