frustrated13

dijous, de maig 31, 2007

Populisme o dictadura?

Fa uns quants dies el "senyor" Hugo Chávez va decidir no renovar la llicència d'emissió a una televisió venezolana, Radio Caracas Televisión (RCTV). Resulta que aquesta coneguda cadena de televisió va donar suport al cop d'estat que va destronar Chávez, fa tres o quatre anys (crec), durant un grapat de dies (intentaré buscar bé aquesta informació). I el "senyor" no en té prou en tancar la televisió sinó que amenaça a les altres de córrer la mateixa sort, i tot només perquè han decidit informar de les protestes que s'han aixecat a Venezuela a ran d'aquesta desició.
I aquí ningú diu res. Ningú es queixa. Ningú posa el crit al cel! Bé, ningú no, però són molt pocs els que es queixen, però no tenen força. Va ser aquesta mateixa setmana que el senyor Ferran Monegal se'n feia ressò al seu programa de Barcelona TV, però Telemonegal no arriba a tothom, arriba una petita part del públic.
La meva pregunta és: per què ni Nacions Unides, ni la Unió Europea, ni cap organisme internacional en diu res. El "senyor" Chavez té la llibertat d'anar tancant mitjans de comunicació que, diríem, "no li són amics" i d'anar amenaçant als altres sense pagar-ne cap preu. Això podria ser un primer pas cap a una nova dictadura i, repeteixo, ningú fa res! I el pitjor, podria establir un precedent i provocar una reacció en cadena en països veïns, o no tan propers.
Crec que la ONU hauria de preocupar-se per fer bé la seva feina i cumplir un dels seus principis fundadors: vetllar per la pau i la seguretat mundials i, de passada, per la democràcia. I vosaltres, què en penseu?

1 Comments:

  • No estic a favor d'això, però deixa'm aportar una dada:

    "No ser amic" d'un govern és una cosa.

    Donar suport a un cop d'Estat que acaba per la força amb un règim democràtic n'és una altra.

    By Anonymous Anònim, at 7:20 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home