frustrated13

dilluns, d’abril 03, 2006

"El Salvatge dels Pirineus"

"El Salvatge dels Pirineus" és l'última novel·la de Pep Coll. Aquest és, també, l'últim llibre que m'he llegit.
La història està ambientada al segle XIX, a les muntanyes del Pirineu lleidatà i sembla una reformulació del "Contracte Social" de Rousseau. No us espanteu!!! En la novel·la, el personatge principal (com a mínim a mi m'ho sembla) segueix les idees rousseaunianes, crec que la societat és perversa i s'autoaïlla del mal, se'n va a viure apartat a les muntanyes. Malgrat ser un home d'estudis i hereu de la família més rica del poble de Malpui, decideix abandonar-ho tot. Al poble creuen que el fet d'anar a viure a la ciutat i estudiar tant l'ha tornat boig, per ell els bojos són ells. Sembla que quan estudiava hi va haver alguna cosa que el va traumatitzar, però al final de la novel·la seguim amb l'incògnita de saber què li va provocar tal trasbals.
Per a mi no és la millor novel·la de Pep Coll, n'he llegides de més entretingudes, però tampoc no m'ha desagradat, malgrat ser una mica més filosòfica.
Us l'heu llegit? us el llegireu???
Espero els vostres comentaris!
Èlia

1 Comments:

  • No Èlia, no me l'he llegit, però segur que és interessant.

    Només et volia dir -ja que he vist el teu nick del msn amb la bona notícia- que ENHORABONA politòloga llicenciada!!!! Me n'alegro molt que finalment el professor de la risa permanent i malèfica -sorry jeje- es portés!!!

    See you soon, i a veure quan fem un soparet per celebrar-ho!! :o)

    Muakkk

    By Anonymous Anònim, at 12:01 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home